Sasja HC – EHC Tournai 31-18

EINDELIJK!!! Eindelijk konden we weer aan de competitie beginnen. Eindelijk konden we weer allemaal samen komen om naar het handbal te kijken. Eindelijk konden we na de wedstrijd weer samen iets drinken.
Alles we dan nog kunnen afsluiten met een goede uitslag, dan is de avond helemaal geslaagd.

Na de twee meer dan succesvolle bekerwedstrijden van afgelopen week, kregen we nu een tegenstander van een ander kaliber voorgeschoteld. Doornik eindigde de seizoenen voor de Corona immers altijd in de top van het klassement. Het was dan ook uitkijken hoe onze jongens het zouden doen.

Bij de start, zat er nog een beetje Coronastof in de Sasja motor en het was Doornik dat de eerste twee doelpunten maakte. Maar Jasper Ritzen startte in de 5de minuut aan een reeks van vele doelpunten om ook onze jongens op het Hobokens scorebord te zetten. Vele daarvan op prachtige passes van Sam Theyssens. In de beginfase bleef Doornik echter beter afwerken, maar na een goede 10 minuten deed Ewout Van Ransbeeck met drie doelpunten op rij de Sasja motor voorgoed aanslagen. Er op en er over om de voorsprong stelselmatig uit te bouwen. Van 1-4 ging het in geen tijd naar 8-5 en ook de andere jongens begonnen te scoren. Bij de rust stond er dan ook een mooie 18-11 voorsprong op het scorebord.

Er werd alert uit de kleedkamer gekomen. In de tweede helft namen Seppe De Cubber en Nemanja Kostic de scorende rol over en onze jongens bouwden hun voorsprong stelselmatig uit. De moegewerkte spelers werden vervangen door anderen die hun taak ook met verve opnamen. We mochten dan ook afsluiten met een mooie 31-18 eindstand.
Proficiat mannen, een mooie ploegprestatie.

 

Scoreverloop; 10’ 3-4  / 20’ 11-7 / 30’ 18-11 / 40’ 22-13 / 50’ 26-15 / 60’ 31-18

Voor Sasja:  Sam Theyssens 45’  / Nick Van Der Ent 15’ / Kostic Nemanja 5  / Van Ransbeeck Koenraad  1/ De Cubber Seppe 7 / Van Opstal Elliott   / Hans Lamberigts  2 / Broes Geens 4  / Louis Demet / Van Ransbeeck Ewout 3 / Jasper Roelants / Jasper Ritzen 9 / Robin De Roeck

Tijdstraffen: Sasja 3 x 2’   Doornik 4 x 2’

Scheidsrechters: Cappa - Schreder

 

Verslag; Dirk Faes

18/09/2021