Sasja HC – Kreasa Houthalen 25-23

Bloed, zweet en tranen … In ieder geval toch veel zweet. Een wedstrijd die we op een gegeven moment makkelijk moesten kunnen uitspelen eindigde toch nog in een thriller.

Alhoewel het begin van de wedstrijd vrij gelijk opgaand was, konden we toch na een tiental minuten een kloofje slagen. Vooral dankzij een goed bij shot zijnde Seppe De Cubber. Houthalen bleef echter aanklampen en zorgde er toch voor dat ze in ons zog bleven. Een uitstekende Sam Theyssens en een zeer degelijke verdediging zorgden er mee voor dat we toch met een 11-7 voorsprong naar de kleedkamers konden trekken.

 

We kwamen goed en alert uit de kleedkamer en bij een 17-10 voorsprong dachten wij als supporters dat het in kannen en kruiken was. Onze shots werden minder nauwkeurig. We kregen veel 2-minuten straffen aangesmeerd. De tegenstander kreeg verscheidene strafworpen, op het overdreven af met momenten. (aanvallende fouten worden normaal niet beloond met een strafworp dacht ik?) En bovendien kreeg Koenraad Van Ransbeeck nog een rode kaart voor revanche op een speler van Houthalen. Dat alles maakte dat Houthalen kon terug komen tot op 2 doelpunten, wat de wedstrijd nog onnodig spannend maakte. Gelukkig konden Seppe, Ewout en Jasper, aangevuurd door Nemanja en gesteund door Sam de zege vrijwaren.

Geen mooie wedstrijd, maar de punten zijn binnen.

Scoreverloop; 10’ 4-2  / 20’ 8-5 / 30’ 11-7 / 40’ 17-10 / 50’ 21-18 / 60’ 25-23

Voor Sasja:  Sam Theyssens 60’  / Nick Van Der Ent / Kostic Nemanja 2  / Van Ransbeeck Koenraad / De Cubber Seppe 12 / Van Opstal Elliott 1  / Hans Lamberigts  1 / Broes Geens  / Louis Demet 1 / Van Ransbeeck Ewout 3 / Jasper Roelants / Jasper Ritzen 5 / Robin De Roeck / Jens Boden

Tijdstraffen: Sasja 5 x 2’ + 1 x rode kaart   Houthalen 4 x 2’

Scheidsrechters: Verschaeve - Depoortere