Sasja HC - Don Bosco Gent 26-22

Eindelijk konden we terug een wedstrijd met inzet spelen voor eigen publiek. De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Een seizoen waarvan we niet goed weten wat te verwachten over het verdere verloop. Dus het is zaak om in elke wedstrijd voor de overwinning te gaan.

Het was nochtans Gent dat het beste aan de wedstrijd begon. Het was nog wat zoeken in het samenspel en de Oostvlamingen leken beter bij de pinken te zijn dan onze jongens. Halverwege de eerste helft stonden we zelfs met 2-7 in het krijt. Een time out van Kevin leek onze mannen wakker te schudden en Seppe De Cubber, Hans Lamberigts en nieuwkomer Jasper Ritzen vonden meermaals de weg naar doel. Bij de rust was de kloof dan ook verkleind naar een 10-12 stand.

Na de pauze namen onze jongens een vliegende start. Er-op-en-er-over noemen we dat in Antwerpen. Van 14-14 ging het naar 21-15 op amper 10 minuten tijd. Gent wist even niet van welk hout pijlen maken, Sam ranselde de ene bal na de andere uit zijn doel, de verdediging begon te draaien en zo goed als elke speler wist te scoren. Het laatste kwart van de wedstrijd was het zaak om de voorsprong te behouden wat dan ook op overtuigende wijze gebeurde. 26-22 eindstand.

Mooie zege jongens voor deze eerste competitiewedstrijd. Chapeau voor de blijvende inzet en wil om te winnen, ook als het eens wat minder liep. Een ook een dikke pluim aan de technische staf om de spelers al die tijd scherp en in conditie te houden. Proficiat mannen. 

 

Scoreverloop; 10’ 2-5  / 20’ 8-9 / 30’ 10-12 / 40’ 19-15 / 50’ 23-17 / 60’ 26-22

Voor Sasja:  Sam Theyssens 52’  / Nick Van Der Ent 8’ / Kostic Nemanja 2  / Van Ransbeeck Koenraad  2/ De Cubber Seppe 8 / Van Opstal Elliott   / Hans Lamberigts  3 / Broes Geens 3  / Louis Demet 1 / Van Ransbeeck Ewout 2 / Jasper Roelants / Jasper Ritzen 5 / Robin De Roeck / Melvin Lange

Tijdstraffen: Sasja 3 x 2’   Gent 6 x 2’

Scheidsrechters: Peeters – Van Loock

 

Verslag; Dirk Faes

11/10/2020