U16 | SASJA – Heist op den Berg | 29 – 22 (17-13)

De wedstrijd tegen Heist was een wedstrijd van de verrassende ongeslagen leider die op bezoek kwam bij de derde in de stand. Het werd een leuk kijkstuk met mooi handbal, maar met een hoge kost voor de thuisploeg. Kobe moest immers de wedstrijd na 6’ verlaten met een gescheurde kruisband, Dries viel uit na een ongelukkig neerkomen en liep een gebarsten kuitbeen op. Blessures die meerdere weken tot maanden revalidatie vergen en met wat pech het einde van het seizoen kunnen betekenen!

De wedstrijd zelf dan. Heist speelde vrank en vrij en was niet onder de indruk van de thuisploeg. Dit vertaalde zich naar een leuk op- en neergaande wedstrijd waarbij Heist halverwege de eerste helft zelfs erin slaagde op voorsprong te komen: 6-7! Buiten Hasselt in de VHV-competitie was er dit seizoen nog geen enkele ploeg in geslaagd om na 10’ in Sorghvliedt op voorsprong te staan. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht met vrij verschillende stijlen: SASJA probeerde met dynamisch en snel aanvalsspel de Heistse verdediging uit verband te spelen terwijl Heist geduldig de bal rondspeelde, zoekend naar een gaatje in de verdediging of tot ze een back in stelling konden brengen voor een schot vanop 9m. Rond de 20ste minuut zorgde het snelle spel van SASJA er voor dat Heist even op zijn adem trapte, wat resulteerde in een kloof van 4 punten. Deze voorsprong werd behouden tot aan de rust: 17-13.

Na de rust controleerde SASJA en scoorden beide ploegen afwisselend, waardoor de kloof behouden bleef tot diep in de 2de helft: met nog 8 minuten te gaan was de stand 23-19. Net zoals in de eerste helft zakte Heist dan licht terug waardoor SASJA weer een aantal goals kon uitlopen. 29-22 na een mooie match, maar met een zeer wrange nasmaak!

Een spoedig herstel gewenst voor de 2 pechvogels, waarbij het gemis van Dries en Kobe 1 ding is, maar de wedstrijdintensiteit hierdoor in de nabije toekomst gedragen zal moeten worden door slechts 7 veldspelers! De 2de helft van het seizoen dient zich hierdoor ongemeen zwaar aan.

10’ 6-5, 20’ 12-10, 25’ 17-13, 30’ 18-14, 40’ 23-18, 50’ 29-22

Tijdsstraffen: SASJA 3x, Heist op den Berg 2x

Datum: 
zaterdag, 25 januari, 2020 - 13:30
Lijst jeugd: 
Miniemen