U16 | VHV Speeldag 3

Met slechts 1 coach, Carl vertoeft in Egypte, staat de ploeg aan een ‘eenvoudige’ opdracht met de tegenstanders van vandaag : Waasmunster en Eeklo. Ja, ja, die van Waasmunster waren zeker niet gekomen om zich te laten doen door onze mannekes, die van Eeklo ook niet.

De 1 e wedstrijd tegen Waasmunster (er wordt gespeeld in 1 helft van 20 minuten) is het na 6 minuten 4 – 1 voor Waasmunster. Zij spelen wel scherp, wij spelen een tand (of 2) te traag en testen het doelkader te vaak op haar onverzettelijkheid. Na 12 minuten scoren we toch de gelijkmaker, maar moeten hard werken voor onze kansen, die we toch niet allen langs de keeper krijgen. Als we op voorsprong komen pakt Waasmunster meteen haar time out. En kan telkens na onze score aanpikken. In de 19 e minuut komt Waasmunster zelfs 10 – 9 voor, maar weten we in extremis toch nog de gelijkmaker te zetten. De laatste 3 seconden krijgen we nog wel balbezit, maar zijn we niet bij machte een schutter in stelling te brengen. Ons eerste puntverlies in de VHV dit jaar is een feit. De kopjes hangen eventjes.

Na 10 minuutjes in de kleedkamer weet coach Jos de mannen weer naar het veld te dirigeren voor de 2 e match, nu tegen Eeklo. We beginnen lekker en het lijkt of Jos de juiste snaar bij de jongens heeft weten te bespelen. Er wordt goed verdedigd en bovenal de kansen worden langs de keeper geschoten en niet altijd op het kader. 3 – 0 voor, consolideren? No way denkt Eeklo, zij weten nu wat kansen bijeen te spelen en laten het net bollen aan onze kant 3 – 3 en kort daarna zelfs 3 – 4. Time out van Jos, we gaan er daarna weer op en erover en blijven aan de juiste kant van de score, maar echt wervelend is het niet meer geworden 9 – 7 winst.

Na een langere pauze is het weer aan ons om tegen Waasmunster te laten zien wat het talrijk meegekomen publiek van ons verwacht. We komen nog met 1 – 0 achter, maar dan loopt ons spel ineens als een trein. Er is veel dreiging, onze pivot wordt regelmatig gevonden en de tegenstander loopt van het kastje naar de muur en terug. Na 15 minuten staat het 2 – 9 en kan de vaart er wat uit. Waasmunster kan nu wel met ons aanpikken om de wedstrijd te eindigen met 5 – 12. Iedereen content op en naast het veld.

Nu geen donderspeech meer in de kleedkamer, want we speelden als een sneltrein, die gaan niet meer stilvallen… We komen inderdaad met 1 – 0 voor, om daarna de oren gewassen te krijgen door een heel gretig Eeklo, dat met mooie acties onze uitstekende keeper toch wist te verschalken. Na 8 minuten is het 2 – 6 voor Eeklo. Dan wordt er toch weer een truckendoos geopend. Onze rechterhoek draait mooi rond zijn tegenstander die als verweest toekijkt hoe de bal knap wordt binnen geschoten. Ook de volgende 3 aanvallen laten we het netje trillen (en wordt ons doel sterk verdedigd) en binnen 3 minuutjes staan de bordje weer gelijk. De start van een verbeten strijd die nog voor 9 spannende minuten handbal zou zorgen. Eeklo neemt 2 x een doelpunt voor, om dan door Sasja te worden voorbij gestoken in de 19 e minuut. Eeklo nog een aanval en geen resultaat, wij in aanval bij een hoge verdediging. Met nog 3 seconden te gaan pakt Jos toch nog de time out, ‘rustig’ uitspelen, wat dan ook lukt.

We nemen 7 punten mee naar Hoboken, maar hebben daar toch hard voor moeten vechten. Wel een paar hele knappe acties mogen zien (de draai om de tegenstander van Zico en de ‘sprongschot achter de rug pass’ van Dree naar pivot Mehdi, die weer perfect afrondde, Bas die een bal net voor de doellijn weet stil te leggen).

Datum: 
zaterdag, 23 november, 2019 - 14:00
Lijst jeugd: 
Miniemen