U16 | VHV Speeldag 5

Speeldag 5 alweer, in Wilrijk, waar het laatst geklasseerde Uilenspiegel (amper 1 gelijkspel en 15 nederlagen) de nummers 2 en 3 van de competitie ontving, SASJA en Achilles Bocholt. In de reguliere competitie is Uilenspiegel de enige ploeg die SASJA een nederlaag kon aansmeren en daar staan ze autoritair met het maximum van de punten aan de leiding. Het is dus duidelijk dat deze ploeg ver onder zijn waarde in de VHV-competitie staat, en met de blessurelast waarmee we kampen diende deze speeldag tegen de nr 3 en ons zwarte beest zich dus bijzonder zwaar aan.

Om u een idee te geven: in een reeks waar de meeste ploegen met een gezonde mix van 2dejaars en een paar 1stejaarsminiemen spelen, speelde SASJA gisteren met:

  • 2de jaarsminiemen: 1 (Simon)
  • 1ste jaarsminiemen: 6 (Bas, Dree, Ferre D, Raf, Zico, Mehdi)
  • 2de jaarspupillen: 2 (Seth, Ilias)
  • 1ste jaarspupillen: 2 (Ferre L, Mattis)

De twijfel in een goede afloop die in de ploeg kroop vooraf was niet geheel onlogisch, maar daarom niet minder onterecht. Het werd wellicht de spannendste speeldag die we totnogtoe gespeeld hebben. We kwamen met 6 op 8 uit de strijd, met een doelsaldo van +2. Maximale efficientie heet zoiets, maar enkel daar op focussen zou onze spelers onrecht aandoen want wat ze vandaag hebben laten zien, buiten het onverhoopt hoge puntentotaal, is dat deze groep lijf en leden in de strijd gooit voor elkaar en zich nooit gewonnen geeft, ondanks, we zeggen maar wat, een achterstand van 3 doelpunten op 4 minuten van het einde of scheidsrechters die ze meerdere malen benadeelt. Het was een collectieve prestatie waar je als coach, ouder en supporter fier van wordt, en hopelijk de spelers ook.

SASJA nestelt zich hiermee wat comfortabeler op de 2de plaats. De volledige stand vind je hier: http://handbal.be/nl/kalender/jeugd-1/vhv-j16a/rangschikking-18

Bocholt - SASJA | 5-6

Een overtuigend begin, waarbij SASJA na 5 minuten 2-0 voorstond, leek door Bocholt omgebogen te worden in een comfortabele overwinning toen ze na 12 minuten op een 5-2 voorsprong konden komen. Door enkele fantastische saves van onze gelegenheidsdoelman Ilias kon Bocholt echter niet verder uitlopen. Sterker nog, het zou zelfs niet meer kunnen scoren! Wat niemand nog had durven hopen gebeurde toch: 5-6! Puur op wilskracht, doorzettingsvermogen en geruggesteund door een betrouwbaar sluitstuk haalde SASJA zijn eerste 2 punten van de dag. De toon voor de rest van de namiddag was meteen gezet.

5' 1-2, 10' 4-2, 15' 5-5, 20' 5-6
Tijdstraffen: geen

Uilenspiegel - SASJA | 10-10

Burenstrijd. Altijd spannend, altijd goed voor een onverwachte wending. Uilenspiegel speelde een sterke wedstrijd en wist slim het fysieke overwicht om te zetten naar een voorsprong op het scorebord, gedurende bijna de ganse wedstrijd: tussen minuut 2 en minuut 19 stond Uilenspiegel altijd minstens een doelpunt voor, tot zelfs 3 in minuut 16! Dat ze dan alsnog hun ruime voorsprong niet konden verzilveren en omzetten in hun eerste VHV-overwinning was te wijten aan een niet aflatend SASJA en dat de focus vanaf dan lag op het behouden van de voorsprong ipv te blijven handballen. Uilenspiegel wist niet meer te scoren na hun tjidstraf en time-out in minuut 17, waarop SASJA in overtal de kloof tot op 1 doelpunt kon terugbrengen en nadien alsnog op gelijke hoogte kon komen en dit hardbevochten punt niet meer losliet.

5' 5-2, 10' 7-6, 15' 9-6, 20' 10-10
Tijdstraffen: Uilenspiegel 1x

Bocholt - SASJA | 10-11

Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, zoveel was al duidelijk na de eerste wedstrijd en dit was niet anders in de 2de. In een faire wedstrijd waarbij beide ploegen afwisselend de leiding namen, waren het eigenlijk vooral de scheidsrechters die voor de valse noot zorgden. Niet voor de eerste keer vandaag zorgden hun beslissingen, of gebrek aan beslissingen voor anomisiteit langs het veld. Je verwacht een soort ondergrens als je op VHV-niveau speelt, maar deze werd vandaag niet gehaald. Jammer. Deze sport verdient beter.

Tussen de scheidsrechterlijke dwalingen door probeerden de spelers er echter wel een leuk kijkstuk van de maken en slaagden hier met verve in. In een spannend slot (waarin de klok in de laatste halve minuut de spanning ook niet meer aankon en uitviel!) wist SASJA in extremis het laken naar zich toe te trekken en deze wedstrijd met een mooie 10-11 te winnen! 

5' 2-1, 10' 5-4, 15' 7-8, 20' 10-11
Tijdstraffen: geen

Uilenspiegel - SASJA | 9-9

Een kopie van de eerste confrontatie vandaag: beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Nooit was er meer dan 1 doelpunt verschil in deze wedstrijd, waarin Uilenspiegel alsnog de bovenhand leek te halen door tegen het einde van de wedstrijd enkele malen op voorsprong te komen, daar waar dit in de eerste helft het voorrecht van SASJA was. Weer mocht het niet zijn voor Uilenspiegel want in de laatste minuut werd het alsnog 9-9. Weer een puntendeling, waarmee Uilenspiegel, ondanks de 2 nederlagen tegen Bocholt vandaag, zijn puntentotaal vandaag wel verdrievoudigd heeft in de competitie!

5' 2-3, 10' 5-5, 15' 7-7, 20' 9-9
Tijdstraffen: geen

 

Datum: 
zaterdag, 8 februari, 2020 - 15:00
Lijst jeugd: 
Miniemen