• MATCHVERSLAG

• COMPETITIE

Sajsa logo

GEKWALIFICEERD EN VERDIEND TWEEDE

Een dagje in een Neerpeltse sporthal op een mooie herfstdag, werd op het eind bekroond met een ereplaats voor onze JM16 ploeg. Zes ploegen en vijf wedstrijden van twintig minuten zijn misschien wat veel gevraagd van onze spelers/speelsters op mentaal en fysiek gebied. Maar we toonden ons sterk en veerkrachtig.

De eerste drie wedstrijden werden netjes gewonnen. Toch was het tijdens de openingsmatch tegen Schoten even uitkijken. Onze tegenstander kwam scherp uit de hoek en het bleef het eerste kwartier gelijk. Enkele open doelkansen werden nog vakkundig de nek omgewrongen maar ultiem trokken we het laken naar ons toe. Iedereen zag dat in verdediging een en ander niet klopte.

Jos stuurde bij en de tweede wedstrijd stond onze defensie beter op punt. Ondanks enkele balverliezen konden we tegen Dendermonde vlot winnen. We waren duidelijk de meerdere.

Met Uilenspiegel hadden we het opnieuw even lastig. We maakten foutjes, passen kwamen niet aan en weer leden we teveel balverlies. Na tien minuten keken we tegen een achterstand aan van twee doelpunten. Hier komt dan de eerder gemelde veerkracht van onze ploeg ter sprake. Een 8-6 verlies-stand werd knap omgebogen naar een 9-12 overwinning.

Nummer vier tegen Pelt begon warrig. We vonden geen antwoord op de hoge verdediging van de Limburgers. Speelden zenuwen ons parten? Feit is dat Pelt voor ons als een ‘zwart beest’ geldt. We vatten de wedstrijd aan met schrik en misplaatst ontzag. We maakten geen vuist en Pelt dicteerde het spel. In de komende VHV competitie zullen we hen nog twee keer ontmoeten. Kenners op de tribune zijn overtuigd dat we deze ploeg wel aan kunnen. Na Nieuwjaar moeten we Pelt aanpakken met het nodige zelfvertrouwen. We hebben dan genoeg tijd gehad om een passend antwoord te verzinnen op die hoge defensie.

De vijfde wedstrijd tegen Leuven was de match teveel. We toonden ons overduidelijk een klasse beter, maar echt mooi handbal werd niet meer gespeeld. Beide ploegen waren moe en niet echt meer gemotiveerd.

De echte competitie start dus in 2025. Dan worden de punten echt belangrijk.