• COMPETITIE

Sajsa logo

33-26

MOEILIJKER DAN HET LIJKT

Concurrent Kortessem verloor dit weekend (27/4) zijn wedstrijd, wat er voor zorgt dat wij al zeker zijn van een tweede plek in de rangschikking. Maar first things first, wij moesten Eeklo wel eerst opzij zetten. En dit was geen eenvoudige klus.

Beide ploegen startten flitsend met erg mooi handbal. Een evenwichtige match was in de maak. Tot we plots op minuut vijftien 10-6 voor stonden. Eeklo nam haar eerste time out maar kon het tij niet keren. We rustten met 16-13.

Vervolgens veranderde het verhaal van toon. Eeklo deed ons pijn met afstandsschoten en beende snel bij tot 17-17. SASJA nam op zijn beurt een hoogstnodige time-out, maar na tien minuten stond het nog steeds 20-20 gelijk. Dan zagen Badr en Seth plots het licht en vonden het vuur in hun schoenen terug. Samen scoorden ze vier doelpunten op rij. Kobe deed er nog eentje bij, toen die plots de bal veroverde uit een scrum op de lijn en zo zijn vijfde doelpunt van op cirkel afrondde. De strijd was gestreden. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen.

De score laat niet vermoeden dat we hard moesten knokken voor deze overwinning. We staan nu alleen tweede op één punt van leider Lokeren. De voorzienigheid en de kalender zorgen er nu toch wel voor dat we uitgerekend volgende week naar deze rechtstreekse concurrent moeten… Is het om daar kampioen te worden? Thuis pakten we hen nog in met 37-34.

Wie had dit verwacht? Met een schare supporters als back up maken we zeker een kans.